5 tips voor het slim opladen van je elektrische auto

5 tips voor het slim opladen van je elektrische auto

Als eigenaar van een elektrische auto ben je in deze tijd al een stuk voordeliger uit met het opladen in tegenstelling tot rijden op gas, benzine of diesel. Maar dat betekent niet dat het niet kan lonen om te kijken hoe je het opladen slimmer kunt aanpakken. En om je daarbij te helpen, geven we in dit artikel 5 tips.

1. De juiste laadpas bij de juiste laadpaal

De prijzen voor het opladen van je elektrische auto verschillen natuurlijk per laadpaal. Maar nu is het zelfs zo dat het per laadpas kan verschillen wat de prijzen zijn voor het laden bij een specifieke laadpaal. Dit heeft te maken met de contracten die de aanbieders van de passen hebben met de laadpaalaanbieders. Goed om dit in de gaten te houden dus.

2. Maak gebruik van zonnepanelen

Het aanleggen van zonnepanelen is natuurlijk een investering, maar scheelt op de langere termijn in de kosten voor het opladen van je elektrische auto. De overheid Voor het aanschaffen van deze zonnepanelen zou je gebruik kunne maken van de energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds.

3. Koop een slimme laadpaal

Tegenwoordig komen er steeds slimmere laadpalen voor thuis op de markt. Met deze laadpalen is het bijvoorbeeld mogelijk om load balancing in te stellen, zodat je nooit tegelijk laadt met bijvoorbeeld het wassen of elektrisch koken. Dynamic load balancing houdt hier automatisch rekening mee. De slimme laadpalen zijn ook op afstand te bedienen met een app, zodat je altijd inzicht en overzicht hebt.

4. Opladen op het werk

Kun je je elektrische auto op het werk opladen? Dan is het natuurlijk heel handig om daar gebruik van te maken. Er zijn bedrijven die zelfs de mogelijkheid bieden om de auto gratis op te laden. Met een rekensom kan dat zelfs voordeliger zijn dan het aanbieden van laadpas, omdat je dan extra betaalt voor de aanbieder van de laadpas.

5. Zorg voor een goede actieradius

Kijk hoe je het grootste aantal kilometers uit je accu kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan een juiste bandenspanning, het niet onnodig aanzetten van je airco of verwarming en het meenemen van zo min mogelijk bagage. Ga je op vakantie en gebruik je je auto voor een langere tijd niet? Zorg er dan voor dat de accu maximaal halfvol is. Het zijn deze kleine trucs die er uiteindelijk voor zorgen dat je meer kilometers kunt rijden per accu.

Met behulp van deze tips kun jij alvast aan de slag met het slim opladen van je elektrische auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *