3 tips om je motor veilig op een aanhangwagen te vervoeren

3 tips om je motor veilig op een aanhangwagen te vervoeren

Wanneer je niet met je motor kunt rijden, heb je een andere manier nodig om hem te vervoeren. In sommige situaties kan dit betekenen dat je een trekhaak op je auto moet installeren en zult moeten kijken of de aanschaf van een aanhangwagen een goede keuze zal zijn. Aanhangwagens zijn kosteneffectief en veilig. Let er natuurlijk bij het kopen van een aanhanger wel op dat het over de juiste capaciteiten beschikt. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om een motor op een veilige manier te vervoeren.

Zet de motor altijd vast met een ketting

De meeste aanhangers zijn uitgerust met een bevestigingssysteem voor een motor. Als die van jouw dat heeft, moet je die altijd gebruiken, want je wilt niet dat de motor beweegt. Als je geen vastzetsysteem hebt, kun je de motor vastzetten met een ketting. Bind het ene uiteinde van de ketting om de achterband en het andere uiteinde om de aanhangwagen. Dit zal ook helpen voorkomen dat de motor op de aanhanger beweegt en kan je helpen voorkomen dat je schade moet herstellen die is veroorzaakt door een niet goed vastgemaakte motor. Je kunt er ook voor kiezen om een motor trailer aan te schaffen. Zo weet je zeker dat het wat betreft de capaciteit en de functionaliteit wel goed zit.

Daarnaast is het van belang om de motor extra goed vast te zetten met zachte touwen. Kies hiervoor een materiaal waarvan je weet dat het de lak van de motor niet beschadigt. Zorg ervoor dat alle onderdelen van de motor vast zitten om enige schade tijdens het rijden te voorkomen.

Vergeet de oprijplaat niet

Als je een motor vervoert met een kickstand, raden we je aan om een oprijplaat te gebruiken om de motor in en uit te laden. Dit scheelt nogal wat moeite.  Kickstands zijn over het algemeen niet ontworpen om het gewicht van een persoon te dragen, laat staan het gewicht van een motor, dus gebruik altijd een oprijplaat om te voorkomen dat de kickstand wordt beschadigd.

Bescherm de lak

Daarnaast het van belang om de motor goed af te dekken. Zo bescherm je de lak en voorkom je dat de motor enige schade oploopt tijdens het transport met een aanhangwagen. Een zeil van geschikt materiaal of een beschermingsdeken kan hiervoor de oplossing zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *