auto kopen

Waar moet je op letten als je een goedkope auto wil kopen

Een goedkope auto kopen is iets wat veel mensen willen. Uiteraard wil je voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Gelukkig kan dat ook, je hebt echter wel wat kennis nodig om er voor te zorgen dat je geen kat in de zak koopt. Of je nou een auto van 500 euro of van 10000 euro wil kopen, deze zaken moet je sowieso op letten.

Wat is de kilometerstand

De kilometerstand zegt vaak iets over hoe de auto gebruikt is. Heeft de auto een lage kilometerstand maar zitten er wel veel gebruikssporen op en aan de auto dan is de kans groot dat de auto veel kilometers in de stad heeft gemaakt. In de stad slijt een auto harder dan op de snelweg. Heeft de auto veel kilometers in een korte tijd gemaakt dan is de kans veel groter dat er snelwegkilometers gemaakt zijn. Heeft de auto weinig kilometers gemaakt en ziet deze er ook nog perfect uit dan is de auto gewoon weinig gebruikt. Dat is de heilige graal

Onderhoudshistorie

Een dealer onderhouden auto gaat over het algemeen langer mee. Een dealer vervangt namelijk onderdelen die stuk zijn in plaats van dat deze gerepareerd worden. Daarbij gebruikt de dealer enkel merk onderdelen.

Is de prijs logisch

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Veel autoproblemen kunnen tijdelijk verholpen worden, een lage prijs kan hier een indicatie van zijn. Let dus extra goed op bij “dealtjes”. Wil jij weten welke auto je voor je budget kunt kopen dan kun je kijken op autonieuws. Je vind daar een handig overzicht van goedkope zuinige tweedehands auto’s

Wat is er op het internet te vinden over problemen

Kijk naar veelvoorkomende problemen bij het model dat je zoekt. Kijk bij welke kilometerstanden deze problemen voorkomen en of deze eventueel al opgelost zijn. Zo niet dan weet je dat het er aan zit te komen en kun je over de prijs onderhandelen.

Mag je de auto bij een dealer laten nakijken

Vraag aan de verkopende partij of je de auto bij een dealer mag laten nakijken. De dealer kan een koopkeuring voor je doen. Al is de toezegging van de verkopende partij vaak al voldoende. Wil de verkopende partij niet dat je een aankoopkeuring doet dan kun je beter een andere wagen zoeken. Voor alle vag auto’s kun je terecht bij A-point. Overige auto’s kun je gewoon de dichtstbijzijnde dealer voor bellen van het specifieke merk.

Checklist bij het aanschaffen van een gebruikte auto.

  • Kijk of de motor niet overdreven schoon of vies is. Een extreem schone motor kan duiden op een lekkage die schoongemaakt is. Een extreem smerige motor waar olie en troep in te vinden is kan op achterstallig onderhoud duiden
  • Kijk of de versnellingsbak soepel schakelt, luister of er geen vreemde ratelende geluiden uit komen, zowel in zijn vrij alswel wanneer je aan het rijden bent
  • Kijk of het interieur er netjes uit ziet
  • Let op roest, vooral dorpels en wielranden willen nog wel eens roesten, prijzige aangelegenheid als je moet gaan lassen.
  • Kijk of alle documenten bij de auto zitten.
  • Let op wolken uit de uitlaat. Witte rook kan een koelvloeistof lekkage in de cilinders betekenen (bijvoorbeeld door een kapotte koppakking of kromme cilinderkop) donkerdere rook kan roet of olie zijn die mee verbrand wordt.
  • Kijk of er geen elektrische problemen zijn, doen alle ramen het, lampjes, radio, stoelverstelling? Test ieder knopje en maak een lijst van dingen die het niet doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *