De autoruiten blinderen is vrij populair

Veel mensen hebben een auto met geblindeerde autoruiten. Autoruiten blinderen is dus vrij populair. Dit heeft verschillende belangrijke redenen. Om te beginnen zijn auto’s met geblindeerde ruiten veiliger. Dit zou je misschien niet verwachten, maar de folie houdt tijdens een ongeluk de stukken glas bij elkaar. Hierdoor voorkom je dat er allerlei splinters door de auto vliegen na een botsing. Bovendien houden geblindeerde ruiten ook meer UV-licht tegen. Vooral als je jonge kinderen in de auto hebt, is dit erg prettig. Daarnaast is ook de uitstraling een belangrijke reden om de autoruiten te blinderen. De meeste mensen vinden het mooier als een auto geblindeerde ruiten heeft.

Meer privacy

Een veel voorkomende reden om de autoruiten te blinderen is om zo meer privacy te verkrijgen. In Amerika is het zelfs gebruikelijk om de ruiten zo donker te maken dat men er helemaal niet meer doorheen kan kijken. In Nederland moeten je ruiten echter een percentage licht doorlaten. Het is niet aan te raden om de autoruiten te tinten zonder rekening te houden met dit percentage. Dit is een van de redenen waarom zelf je autoruiten tinten erg af te raden is.

Wat gebeurt er als je ruiten te donker zijn?

Als je autoruiten erg donker zijn, kan een agent controleren of je auto wel aan de wettelijke eisen voldoet. Dit gebeurt door middel van een apparaatje genaamd de tintman. Met dit apparaatje kan men precies meten hoeveel licht een auto doorlaat. Laat je auto te veel licht door, dan moet je de folie direct verwijderen en loop je risico op een boete. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de folie aan laat brengen door een deskundig bedrijf. Een professioneel bedrijf in autoruiten blinderen werkt, net als de politie, met een tintman. Hierdoor kan het bedrijf controleren hoeveel licht je ruiten doorlaten en kun jij met een gerust hart de weg op.

Je autoruiten blinderen met professionele folie

Als je de autoruiten laat blinderen, is het belangrijk dat je een professionele folie gebruikt. Een goede folie is veilig en laat minder UV door. Bovendien zijn er ook andere redenen om voor een kwalitatieve folie te kiezen. Zo gaat zo een folie bijvoorbeeld langer mee en ziet het er ook beter uit. Ga dus niet puur op de prijs af als je je autoruiten wilt blinderen. Het eindresultaat is namelijk zeer belangrijk. Het zou zonde zijn als het resultaat uiteindelijk toch niet bevalt!

Ben jij nog op zoek naar een geschikte garage waar ze professionele folie gebruiken? Dan is het aan te raden om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. De aanbieders verschillen per regio. De ramen blinderen in Groningen doe je doorgaans bij andere bedrijven dan de autoruiten tinten in Brabant. Als je het resultaat belangrijk vindt, is het soms beter om verder van huis te gaan. Je kunt de bedrijven goed met elkaar vergelijken door de bedrijfsnamen te googelen en vervolgens de recensies te vergelijken. Het is belangrijk dat je uiteindelijk voor een deskundig bedrijf kiest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *